İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuz Edebiyat Öğretmenimiz Şenol YILMAZ eşliğinde okulumuz öğrencileri İstanbul'un Kültürel Güzellikleri Gezisi gerçekleştirdiler.

Mrt

ÇANAKKALE 18 MART MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE DENİZ ZAFERİNİN 109. YILI, Okulumuz Öğrencilerinin ve Öğretmenlerimizin hazırladığı programla kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize emekleri için teşekkür ederiz.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Ortak Sınav Takvimi

Mrt

7 - 10 Mart tarihlerinde Samsun'da düzenlenen Okullararası Karate Türkiye Şampiyonası'nda okulumuzu temsil eden 12/F sınıfı öğrencilerimizden Kenan Akın Birlikbaş Türkiye şampiyonu olmuştur.

Öğrencimizi, Nurcan hocamızı emeği geçen õğretmenlerimizi tebrik ediyorum

Mrt

Evrenin veya olayların bir bölümünü ele alıp, çeşitli metotlardan yararlanarak gerçeğe uygun bilgiler elde etmeye bilim denir. Bilim alanlarında elde ettiğimiz bilgilerin, uygulamaya konulmasına teknoloji denir. Örneğin, sesin iletilmesi fen bilimlerinin konusudur. Bu bilgilerden yararlanarak telgraf, telefon, radyo, televizyon, telsiz gibi araçların yapılması teknolojidir.

Bilim bütün insanları ortak düşüncede birleştirir. Bilime önem veren milletler, teknoloji alanında ileri giderek daha gelişir, modern ve rahat yaşam koşullarına erişir. Mutlu ve rahat yaşamak için cehaleti yok etmek gerekir. Cehalet ise ancak bilimsel çalışmalar ile ortadan kaldırılabilir. Bu nedenle bilim ve teknoloji her alanda esas alınmalı ve insan hayatına yön vermelidir.

İnsanoğlunun önüne her gün yeni bir buluşun ürünü sunulmaktadır. Bunları kullanmaya başlayan insanın yaşamı değişip gelişmektedir. Uydu teknolojisi, nükleer teknoloji dünyayı küçültmüştür. İletişim teknolojisinin gelişmesi ülkeler, kıtalar arası sınırları yok sayar gibidir. Hızla gelişen teknoloji ve bunun sonucu ortaya çıkan gereksinmeler bilgiyi ön plana çıkarmıştır. Artık bilgiler, haberler kıtalar arasında bile televizyon, bilgisayar vb. aracılığıyla ışık hızıyla dolaşmaktadır. Çağımızda bilgi alış verişi ve kullanımı çok önemli hâle gelmiştir. Bu çağa bilgi çağı denilmiştir. Bu çağı yakalayan, gereklerini yaşayan toplumlara da bilgi toplumu denilmektedir.

İnsanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren bilim ve teknolojinin önemi üzerinde durmak için okullarda her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında kalan hafta bilim ve teknoloji haftası olarak kutlanmaktadır.

Mrt

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğrenci Meclisi Şubat 2024 toplantısı ilçemiz okulları öğrenci temsilcileri ile Milli Eğitim Müdürümüz eşliğinde yapılmıştır.

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI BAŞVURU TAKVİMİ VE KLAVUZU

BURSLULUK SINAVI KILAVUZU